November 01, 2023

ACHTERGROND | Waarom donateur worden

Achtergrond
De KNRM is volledig afhankelijk van inkomsten van donateurs, giften, nalatenschappen en sponsoring. De periodiek terugkerende bijdragen van donateurs vormen de meest stabiele inkomsten. Maar de KNRM heeft meer structurele donateurs nodig om het tekort op de begroting te kunnen dekken.

Waarom zou je de KNRM steunen? In een land als Nederland, waar alles georganiseerd is, lijken gevaren vaak ver weg. En gaat er toch iets serieus mis, dan bel je 112 en is er hulp. Van ambulance, politie en brandweer.

Ook als je op, in of om het water recreëert of werkt, zijn er altijd risico’s. Met miljoenen mensen zoeken we jaarlijks verkoeling bij en op het water. We gaan naar het strand, een Waddeneiland, we varen, surfen, zeilen en zwemmen overal waar het kan. Een ongeluk zit dan ook in een klein hoekje. Motorstoring, een aanvaring, iemand valt overboord of drijft af in zee. Heb je hulp nodig op het water, dan komt de KNRM in actie

Maar de KNRM is niet van de overheid. De KNRM is een reddingsorganisatie, die bestaat dankzij vrijwilligers en donateurs.

Heb je hulp nodig op het water, dan komt de KNRM in actie
De KNRM is er voor ons allemaal. En toch heeft de KNRM maar 129.000 donateurs. Dat is 0,75% van de bevolking. Je zou kunnen zeggen dat dit niet tot elkaar in verhouding staat. Word daarom ook donateur!

Kort
Pootje baden op het strand, zeilen op het IJsselmeer, vakantie op de Waddeneilanden. Er is in, op en bij het water altijd een risico dat er iets mis gaat. Dan komt de KNRM in actie. De KNRM is er voor iedereen. Dankzij de vrijwillige bemanning en donateurs. Word donateur.

Middel
Nederlanders zijn vaak in, op of bij het water te vinden. Pootjebaden op het strand, zeilen op het IJsselmeer, vakantie op de Waddeneilanden. Er is altijd een risico dat er iets mis gaat. Niemand wordt wakker en denkt “vandaag kom ik in de problemen.” Het gebeurt zomaar opeens. Dan komt de KNRM in actie. De KNRM is er voor iedereen. Dankzij de vrijwillige bemanning en donateurs. Word donateur.

Een alinea
In een land als Nederland, waar alles georganiseerd is, lijken gevaren vaak ver weg. En gaat er toch iets serieus mis, dan bel je 112 en is er hulp, van ambulance, politie en brandweer.
Met miljoenen mensen zoeken we jaarlijks verkoeling bij en op het water. Heb je hulp nodig op het water, dan komt de KNRM in actie. De KNRM is er voor ons allemaal. Maar de KNRM is niet van de overheid. De KNRM is een reddingsorganisatie, die bestaat dankzij de vrijwillige bemanning vrijwilligers en donateurs. Word daarom ook donateur.